Βρετανοί και γερμανοί εμφανίζουν φρενίτιδα για ταξίδια μετά το... εμβόλιο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 18:39
Βρετανοί και γερμανοί εμφανίζουν φρενίτιδα για ταξίδια μετά το... εμβόλιο

Η προοπτική των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού πιθανότατα δεν θα προκαλέσει καταναλωτική φρενίτιδα στους καταναλωτές στη Γερμανία, αλλά θα δώσει ώθηση στην χειμαζόμενη ταξιδιωτική βιομηχανία.

Αυτό συνάγεται από τα στοιχεία έρευνας που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την εταιρεία έρευνας αγοράς Dynata, τα οποία συλλέχθηκαν για λογαριασμό του Reuters.

Οι καταναλωτές στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία ρωτήθηκαν για τα σχέδια που έχουν για το διάστημα μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid 19. Σύμφωνα με την έρευνα, το 46% των Γερμανών ανυπομονεί να ξανακάνει διακοπές στο εξωτερικό.

Τη διάθεσή τους για ταξίδια ξεπερνούν μόνο οι Βρετανοί (47%), ακολουθούμενοι από τους Αυστραλούς με 40%. Στη Γαλλία, ωστόσο, η τάση είναι λιγότερο έντονη: ούτε καν το ένα τρίτο έλκεται από την προοπτική να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Στις ΗΠΑ μάλιστα το ποσοστό είναι μόνο 23%.

Ταυτόχρονα, η έρευνα έδειξε ότι η ιδιωτική κατανάλωση είναι απίθανο να έχει συνολική ώθηση. Μόνο το 14% των Γερμανών χαίρεται με την προοπτική να μπορεί να ξοδέψει περισσότερα χρήματα ξανά σε περίπτωση εκτεταμένου εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλότερο για τους Ευρωπαίους γείτονές τους: 9% στη Γαλλία και 11% στη Βρετανία.

Πηγή: de.reuters

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020, 18:39