Η αισιοδοξία στον κλάδο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, μειώθηκε στο α΄ τρίμηνο του 2018, σηματοδοτώντας την μακροβιότερη περίοδο απαισιοδοξίας στον κλάδο, από την κρίση του 2008, σύμφωνα με έρευνα της συνομοσπονδίας της βρετανικής βιομηχανίας (CBI).

Η έρευνα στις 81 εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, που διεξήχθη από κοινού με την PricewaterhouseCoopers, διαπίστωσε ότι μόλις το 7% των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι είναι συνολικά πιο αισιόδοξοι σε σχέση με πριν από τρεις μήνες, ενώ το 24% ήταν λιγότερο αισιόδοξοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο μείωσης της αισιοδοξίας κατά τα εννέα τελευταία τρίμηνα, και δεν σηματοδοτεί κάποια σημαντική αύξηση της αισιοδοξίας τα τελευταία τρία χρόνια, τόνισε το CBI.

Το κλίμα στις τραπεζικές επιχειρήσεις συνέχισε να επιδεινώνεται και οι διαχειριστές επενδύσεων έγιναν επίσης πιο απαισιόδοξοι, ενώ άλλοι κλάδοι παρέμειναν σε γενικές γραμμές αμετάβλητοι.
Η απαισιοδοξία για τις μελλοντικές προοπτικές ήρθε παρά την επέκταση της συνολικής δραστηριότητας στο τρίμηνο και της συνολικής αύξησης των κερδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης