Βρετανία: Ανοδικά οι τιμές του μπρεντ

Βρετανία: Ανοδικά οι τιμές του μπρεντ
Οι τιμές του μπρεντ σημείωσαν σήμερα άνοδο και οδεύουν προς την έκτη συνεχή εβδομάδα κερδών, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης, της επικείμενης επαναφοράς των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, της μείωσης της παραγωγής στη Βενεζουέλα και των προβλημάτων στη Νιγηρία.

Στις 12:13 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσαν άνοδο 39 σεντς στα 79,69 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του ξεπέρασε χθες τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2014.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 14 σεντς στα 71,63 δολάρια το βαρέλι και οδεύουν προς την τρίτη συνεχή εβδομάδα ανόδου.

Οι αυξανόμενες τιμές έχουν ήδη ηχήσει συναγερμό μεταξύ των χωρών με υψηλή κατανάλωση πετρελαίου. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χθες πως θα διασφαλίσει ότι υπάρχει επάρκεια προσφοράς στην αγορά του αργού καθώς η Ινδία, χώρα με υψηλή κατανάλωση, εξέφρασε την απογοήτευσή της με τις αυξανόμενες τιμές.

Οι τιμές του αργού έχουν βρει στήριξη στις μειώσεις παραγωγής που συμφώνησαν ο ΟΠΕΚ και άλλα πετρελαιοπαραγωγικά κράτη. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού στον ανεπτυγμένο κόσμο έχουν ήδη μειωθεί κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, 13:39