Βρετανία: Η απόφαση της Honda δείχνει πόσα διακυβεύονται, δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας

Βρετανία: Η απόφαση της Honda δείχνει πόσα διακυβεύονται, δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας

Η αβεβαιότητα για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ θα πρέπει να τελειώσει γρήγορα έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον, δήλωσε ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ, σε ομιλία του στο συνέδριο της Ένωσης Κατασκευαστών, του μεγαλύτερου οργανισμού εργοδοτριών εταιριών της Βρετανίας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση της Honda, που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, να κλείσει την αυτοκινητοβιομηχανία της στην Βρετανία, λέγοντας ότι τέτοιου είδους αποφάσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα πόσα πράγματα διακυβεύονται.

«Τα νέα έρχονται έπειτα από μήνες αβεβαιότητας από εσάς τους κατασκευαστές γύρω από το Brexit και την μελλοντική σχέση με την ΕΕ. Μία κατάσταση στην οποία οι κατασκευαστές μας δεν έχουν τη βεβαιότητα που χρειάζονται για τους όρους υπό τους οποίους θα διεξάγονται σε 40 μέρες τα δύο τρίτα του εμπορίου μας, είναι απαράδεκτη» είπε ο Γκ.Κλάρκ

Ο υπουργός προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιριών ότι θα εισακουστεί ξεκάθαρα το επιχείρημά τους για την κατάληξη σε μία συμφωνία γρήγορα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, 16:51