Τα νοικοκυριά βοήθησαν ώστε να περιοριστεί η ζημιά στην βρετανική οικονομία η οποία συρρικνώθηκε στο β΄ τρίμηνο εν όψει της εξόδου από την ΕΕ, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα τα οποία επίσης εμφάνισαν ότι η οικονομική υγεία των πολιτών ήταν λιγότερο εύθραυστη από ό,τι ανέμεναν προηγουμένως.

Η στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι η οικονομία συρρικνώθηκε σε τριμηνιαία βάση κατά 0,2%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ η βρετανική βιομηχανία και οι επενδύσεις επηρεάστηκαν από την κλιμακούμενη κρίση του Brexit, οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 0,4% στο τρίμηνο, σηματοδοτώντας την ταχύτερη ανάπτυξη σε ένα χρόνο.

Τα νέα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας εμφανίζουν ακόμη ότι τα βρετανικά νοικοκυριά ήταν οι καθαροί δανειστές της οικονομίας και όχι δανειολήπτες, από το β΄ τρίμηνο του 2017 και μετά.

Οικονομολόγοι εκτιμούν πως μια πιο υγιής εικόνα των ισολογισμών των νοικοκυριών προσφέρει κάποια σιγουριά ότι οι δαπάνες των νοικοκυριών θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας εμφανίζουν ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας στο β΄ τρίμηνο συρρικνώθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν, στις 25,2 δισ. στερλίνες (31,02 δισ. δολάρια) από τα 33,1 δισ. στερλίνες.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 19,5 δισ. στερλίνες έλλειμμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης