Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσει να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζόμενων των οποίων οι επιχειρήσεις τούς έχουν “βγάλει” σε άδεια άνευ αποδοχών, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ρίσι Σούνακ.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου, ο κ. Σούνακ τόνισε το σχήμα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση θα επεκταθεί για άλλους τέσσερις μήνες και θα περιλαμβάνει καταβολές στο 80% του πραγματικού μισθού των εργαζομένων, για αποδοχές έως 2.500 βρετανικές λίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περί τα 7,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι καλύπτονται σήμερα από το σχήμα αυτό, τόνισε ο Βρετανός υπουργός, έναντι 6,3 εκατομμυρίων την προηγούμενη εβδομάδα.

«Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, θα έχουμε παράσχει οκτώ μήνες άμεσης οικονομικής αρωγής στον βρετανικό λαό και στις βρετανικές επιχειρήσεις. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, δεν πρόκειται εξάλλου να υπάρξει καμία αλλαγή στις πρόνοιες του συγκεκριμένου μέτρου», είπε ο Ρ. Σούνακ στους Βρετανούς βουλευτές.

«Από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, το σχήμα θα συνεχιστεί για όλους τους κλάδους και όλες τις περιφέρειες του Ηνωμένου Βασιλείου, με μεγαλύτερη ωστόσο ευελιξία προκειμένου να υποστηρίξουμε την επιστροφή στην εργασία», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργοδότες θα έχουν την επιλογή να επαναφέρουν τους εργαζόμενους πίσω στη δουλειά ακόμη και για μερική απασχόληση, διευκρίνισε.

Μετά την ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού, η στερλίνα ενισχυόταν έναντι του δολαρίου κατά 0,2%, στα 1,2367 δολάρια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των βρετανικών συνδικάτων, η ανακοίνωση του υπουργού της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον αποτελεί “μεγάλη ανακούφιση” για εκατομμύρια οικογένειες εργαζομένων στο Ην. Βασίλειο.

Άνω των 224.000 άνθρωποι είναι ή έχουν υπάρξει καταγεγραμμένοι φορείς του κορονοϊού στη χώρα, ενώ 32.141 έχουν μέχρι σήμερα χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins University.

Ο ΥΠΟΙΚ του Η.Β., τέλος, απέρριψε την κριτική ότι οι άνθρωποι θα “εθιστούν” στο να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται, προβληματισμός που, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, έχει εκφραστεί και εντός του πρωθυπουργικού επιτελείου στην Ντάουνινγκ Στριτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης