Οι βρετανικές τιμές κατοικιών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Halifax, αν και άλλα στοιχεία έκαναν λόγο για μικρότερη επιβράδυνση, έξι μήνες πριν την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν 1,4% σε μηνιαία βάση το Σεπτέμβριο μετά από την πτώση 0,2% τον Αύγουστο, σε μια μεγαλύτερη πτώση από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με το περασμένο έτος, οι τιμές αυξήθηκαν 2,5% έναντι της ανόδου 3,7% τον Αύγουστο, ξανά χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αν και η Halifax δήλωσε πως αυτό ήταν το ανώτατο εύρος των προβλέψεων για την αύξηση των τιμών το 2018.

Ο γενικός διευθυντής της Halifax, Russell Galley, τόνισε πως «η χαμηλή προσφορά νέων κατοικιών και υφιστάμενων ιδιοκτησιών για πώληση, σε συνδυασμό με τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια των στεγαστικών δανείων και ο υψηλός ρυθμός απασχόλησης, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις τιμές κατοικιών».

Επίσης, τα στοιχεία της Nationwide έδειξαν πως η αύξηση των τιμών σε ετήσια βάση διαμορφώνεται στο 2% και στο 0,3% σε μηνιαία βάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η εθνική στατιστική υπηρεσία ONS εμφάνισε ότι οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 3,1% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, καταγράφοντας την μικρότερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2013, ενώ οι τιμές στο Λονδίνο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση από το Σεπτέμβριο του 2009.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης