Οι απώλειες θέσεων εργασίας στις βρετανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν τον Αύγουστο παρά την αύξηση της ζήτησης, σε μια αρνητική ένδειξη ενόψει της ολοκλήρωσης των κρατικών προγραμμάτων στήριξης της απασχόλησης, στο τέλος του επομένου μήνα.

Ο σύνθετος ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 59,1 μονάδες και διαμορφώθηκε σε υψηλό έξι ετών, από τις 57 μονάδες τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό αυτό ήταν αναθεωρημένο πτωτικά από τις αρχικές μετρήσεις για 60,3 μονάδες, υποδηλώνοντας μια πιο αδύναμη έναρξη της δραστηριότητας τον προηγούμενο μήνα.

Ορισμένοι οικονομολόγοι αντιμετωπίζουν τα τρέχοντα υψηλά στοιχεία του ΡΜΙ με σκεπτικισμό, διότι αντανακλά μια αναπόφευκτη αύξηση στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν ανάπτυξη, καθώς ανοίγει εκ νέου η οικονομία, αντί μια ανάκαμψη στην παραγωγή που θα μπορούσε να χρειαστεί χρόνια.

Ο δείκτης για την απασχόληση υποχώρησε για πρώτη φορά σε τρεις μήνες, αποτυπώνοντας τις ευρείες αναφορές για απολύσεις από μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στις 58,8 μονάδες τον Αύγουστο από τις 56,5 μονάδες τον Ιούλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015, αν και αναθεωρήθηκε πτωτικά από τις αρχικές εκτιμήσεις για 60,1 μονάδες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης