Σε ιστορικό υψηλό διαμορφώνεται η εμπιστοσύνη των Βρετανών για τα οικονομικά τους τον Φεβρουάριο, σε μια τελευταία ένδειξη ανάκαμψης της εμπιστοσύνης μετά από την καθοριστική εκλογική νίκη του Boris Johnson στις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών της Markit διαμορφώθηκε στις 47,6 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 44,6 μονάδες τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει βρεθεί ο δείκτης εδώ και 11 χρόνια, όταν ξεκίνησε η συγκεκριμένη έρευνα.

«Το τελευταίο μας report σηματοδοτεί έναν αριθμό εξελίξεων που θα πρέπει να βοηθήσει να οικοδομηθεί αισιοδοξία αναφορικά με τις άμεσες οικονομικές προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

Η ΒοΕ τον προηγούμενο μήνα αποφάσισε να μη μειώσει τα επιτόκια διότι εντόπισε ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας, μετά από μια επιβράδυνση στα τέλη του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, η έρευνα της Markit έδειξε ότι τα νοικοκυριά ανέμεναν περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού και ανάκαμψη στις τιμές κατοικιών, ενώ υποχώρησαν οι ανησυχίες για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης