Οι δαπάνες των νοικοκυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν με τον βραδύτερο ρυθμό των δύο τελευταίων ετών τον προηγούμενο μήνα, καθώς οι καιρικές συνθήκες κράτησαν τους καταναλωτές στα σπίτια τους.

Η ετήσια αύξηση της κατανάλωσης επιβραδύνθηκε στο 2%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2016, αναφέρει σε report της η Barclaycard.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δαπάνες στα καταστήματα μειώθηκαν 1,9%, καθώς οι Βρετανοί επέλεξαν τις online αγορές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Μια ξεχωριστή έρευνα από τη βρετανική συνομοσπονδία λιανεμπόρων κάνει λόγο για ήπια αύξηση των πωλήσεων σε έναν «ευμετάβλητο» Μάρτιο.

Ο βιομηχανικός όμιλος τόνισε πως, παρά το υπερβολικό κρύο, το γεγονός ότι το Πάσχα συνέπεσε νωρίς βοήθησε να τονωθούν οι πωλήσεις προς το τέλος του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει πληγεί από τον πληθωρισμό που προκαλεί η πτώση της στερλίνας μετά την απόφαση για Brexit, ωστόσο υπάρχουν κάποιες ενδείξεις αισιοδοξίας, με την Barclaycard να διαπιστώνει ότι η εμπιστοσύνη στα οικονομικά των νοικοκυριών διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο.

«Φαίνεται ότι οι καταναλωτές έχουν συνηθίσει να προσαρμόζουν τους προϋπολογισμούς τους και ως αποτέλεσμα είναι πιο αισιόδοξοι για τα δικά τους οικονομικά» τόνισε ο Paul Lockstone, γενικός διευθυντής της Barclaycard.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης