Τις πιο αδύναμες επιδόσεις σε περίοδο δύο ετών κατέγραψε ο μεταποιητικός τομέας στη Βρετανία τον Αύγουστο, ενώ οι παραγγελίες για εξαγωγές υπέστησαν μια σπάνια πτώση.

Τα δύο αυτά δεδομένα αποτελούν προειδοποίηση ότι μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, όπως και το ότι πλησιάζει το Brexit, επηρεάζει τη δραστηριότητα στον κλάδο της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεταποιητικός ΡΜΙ μειώθηκε στις 52,8 μονάδες, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016, και διαμορφώθηκε πολύ χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 53,8 μονάδες.

Ο Rob Dodson, διευθυντής της Markit, τόνισε ότι ο μεταποιητικός τομέας (που αντιστοιχεί στο 10% της βρετανικής οικονομίας) φαινόταν ολοένα και πιο υποτονικός τον Αύγουστο.

«Τα τελευταία στοιχεία για τον ΡΜΙ είναι σε γενικές γραμμές συνεπή με τη μηδενική ανάπτυξη στη μεταποιητική παραγωγή, που σημαίνει ότι ο κλάδος θα αποτύχει πιθανώς να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη στην ευρύτερη οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου στο γ΄ τρίμηνο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες παραγγελίες ήταν οι ασθενέστερες εδώ και δύο χρόνια, κυρίως λόγω της πρώτης πτώσης στις παραγγελίες για εξαγωγές από τον Απρίλιο του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης