Αμετάβλητο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι ετών, διαμορφώθηκε το κλίμα μεταξύ των Γερμανών επενδυτών, σύμφωνα με έρευνα, αντανακλώντας τις επίμονες ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα μπορούσε να υποστεί πλήγμα από μια εμπορική διαφωνία με τις ΗΠΑ.

Το ινστιτούτο ZEW ανακοίνωσε ότι η μηνιαία του έρευνα εμφάνισε πως το οικονομικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών παρέμεινε αμετάβλητο στις -8,2 μονάδες, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, άλλος δείκτης που καταγράφει τις εκτιμήσεις των επενδυτών για τις τρέχουσες συνθήκες της οικονομίας υποχώρησε στις 87,4 μονάδες από τις 87,9 τον προηγούμενο μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 86,2 μονάδες.

«Η αμερικανική απόφαση να αποσυρθεί από την πυρηνική συνθήκη με το Ιράν και οι φόβοι για μια περαιτέρω κλιμάκωση της διεθνούς εμπορικής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ, καθώς και μια περαιτέρω αύξηση των τιμών του πετρελαίου, είχαν συνολικά αρνητική επίδραση στις οικονομικές προσδοκίες στη Γερμανία» τόνισε ο Achim Wambach του ZEW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης