Ζούκερμπεργκ: Έγινε πλουσιότερος κατά 15 δισ. δολάρια μέσα σε δύο μήνες

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, 02:27
  Ζούκερμπεργκ: Έγινε πλουσιότερος κατά 15 δισ. δολάρια μέσα σε δύο μήνες

Μάλιστα, για τον ιδιοκτήτη του Facebook, αποτελεί απόφαση - σταθμό για την αύξηση της περιουσίας του η συγχώνευση του Facebook με το Instagram και το WhatsApp

Είναι από εκείνους που κανείς μπορεί να πει ότι έχει το «άγγιγμα του Μίδα» αφού ό,τι πιάνει ή με ό,τι καταπιάνεται γίνεται «χρυσός», του αποφέρει δηλαδή πολλά κέρδη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη γι' αυτό από το γεγονός ότι, από την αρχή του 2019 μέχρι και σήμερα, ουσιαστικά μέσα σε δύο μήνες, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγινε πλουσιότερος κατά 15 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg που δημοσιεύει τη λίστα των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, ο ιδρυτής του Facebook έχει περιουσία συνολικής αξίας 67,1 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, ανάμεσα σε όλα τα μέλη της λίστας ο Ζούκερμπεργκ είναι αυτός που αύξησε περισσότερο την περιουσία του μέσα στο 2019.

Η ανάκαμψη των μετοχών της τεχνολογίας στη Wall Street σε συνδυασμό με τις επιχειρηματική του απόφαση να «ενώσει» το Facebook με το Instagram και το WhatsApp, έδωσαν τη μεγάλη ώθηση στον αυτοδημιούργητο επιχειρηματία. Έτσι, σε μεγάλο βαθμό η περιουσία του έχει ανακτήσει τις απώλειες του 2018, όταν και έχασε 17,4 δισ. δολάρια.

Όσο για τους υπόλοιπους δισεκατομμυριούχους της τεχνολογίας, ο Τζεφ Μπέζος –παρά το διαζύγιο- είδε την περιουσία του να αυξάνει κατά 11 δισ. δολάρια, ενώ ο Μπιλ Γκέιτς, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να περιμένει ταπεινά σε ουρά για ένα μπέργκερ, κέρδισε «μόλις» 5,87 δισ. δολάρια από την αρχή του χρόνου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, 02:27