Η κινεζική κυβέρνηση θα θεσπίσει σημαντικά μέτρα για να στηρίξει την απασχόληση, σύμφωνα με κατευθυντήρια γραμμή που δόθηκε την Τετάρτη από το Κρατικό Συμβούλιο, που είναι το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας.

Η κυβέρνηση θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στη σταθερή απασχόληση και θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την εφαρμογή πιο ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης, αναφέρει η κατευθυντήρια γραμμή.

Οι επιχειρήσεις που δεν κάνουν ή κάνουν λίγες απολύσεις θα μπορούν να ανακτήσουν το 50% των ποσών που πλήρωσαν τον προηγούμενο χρόνο ως ασφάλιστρα για την ανεργία.
Επίσης, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει πλήρως τις εγγυήσεις κρατικής χρηματοδότησης για να στηρίξει τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων.

Για να ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, η κυβέρνηση θα επεκτείνει τις εγγυήσεις σε επιλέξιμες εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που υποβάλλουν αιτήσεις για δάνεια έως 3 εκατ. γιουάν (περίπου 430.000 δολάρια) και 150.000 γιουάν, αντίστοιχα.

Σε απολυμένους εργαζόμενους σε περιοχές με δυσκολία στην εύρεση απασχόλησης θα δοθεί δωρεάν χώρος για να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους.