Γενναία κίνητρα προκειμένου οι πολίτες να ασφαλίζουν τις κατοικίες τους μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης ζήτησαν από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Γαβαλάκης.

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο υπουργείο οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΕΑ μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος,, Μιχάλη Τζωρτζωρή, κατέθεσαν πρόταση -μελέτη για την ανάγκη άμεσης ασφάλισης των κατοικιών, κάτι που, όπως ανέφεραν, θα επιτευχθεί με την παροχή διαφόρων κινήτρων μεταξύ των οποίων και φορολογικών, στους πολίτες που θα επιλέξουν να ασφαλιστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συζητήθηκε επίσης ευρέως το θέμα των κινδύνων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ένα ζήτημα το οποίο είχε αναλυθεί εκτενώς στην 4η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, όπου με την συνδρομή επιστημονικού διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Πειραιά, Παναγιώτη Ξένου, παρουσιάστηκε μελέτη η οποία κατέγραφε ένα πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη εκπονήθηκε από το ΠΑ.ΠΕΙ. κατόπιν αιτήματος του επιμελητηρίου και αφορά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα προβλήματα που προκαλούνται, ενώ περιέχει και τα συμπεράσματα-προτάσεις για την επίλυση τους μεταξύ των οποίων καταγράφεται και η συνδρομή της ιδιωτικής ασφάλισης και η ανάγκη κινητροδότησης αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης