Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων σε σύντομο χρονικό διάστημα, διατηρώντας την επιφύλαξη για τυχόν σημαντικούς κλυδωνισμούς, δήλωσε η πρόεδρός της, Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε δηλώσεις, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η Λαγκάρντ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα παρακολουθεί τις τιμές του πετρελαίου “πολύ στενά”, εν μέσω αυξημένων φόβων για διάχυση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την άνευ προηγουμένου αεροπορική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, πρόσθεσε, η αντίδραση της τιμής του πετρελαίου ήταν “σχετικά μέτρια”.

Τα σχόλιά της έρχονται λίγο αφότου η Τράπεζα έδωσε τη σαφέστερη μέχρι σήμερα ένδειξη ότι θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου.

Από πλευράς του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, η παγκόσμια οικονομία παραμένει αξιοσημείωτα ανθεκτική, με σταθερή ανάπτυξη και πληθωρισμό που επιβραδύνεται σχεδόν εξίσου γρήγορα όπως είχε αυξηθεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναβάθμισε στο 3,2% την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2024.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης