Τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες και απώλεια 30 εκατομμυρίων ευρώ για το αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας αναμένεται να κοστίσει η αποχώρηση μεγάλου μέρους του στόλου της αεροπορικής εταιρείας Easyjet από το Βερολίνο.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους Easyjet ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τον επόμενο χειμώνα επτά από τα 18 αεροσκάφη της από τη βάση του Βερολίνου, ενώ 275 από τα 800 μέλη πληρώματος εκτιμάται ότι θα απολυθούν. Η εταιρεία επικαλείται τα «υψηλά και διαρκώς αυξανόμενα» τέλη αεροδρομίου και την ασθενέστερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία στην συγκεκριμένη αγορά. Ήδη πάντως η θυγατρική της Lufthansa, Eurowings, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απορρόφηση όσων τελικά απολυθούν και έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει «ελκυστική» πρόταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαχειρίστρια εταιρεία του διεθνούς αερολιμένα BER του Βερολίνου εκτιμά ότι φέτος θα εξυπηρετήσει 17 εκατομμύρια επιβάτες, σχεδόν τους μισούς από τους πελάτες των δύο παλαιών αεροδρομίων της πόλης πριν από την πανδημία. Η οικονομική πρόβλεψη κάνει λόγο για τζίρο 550 εκατομμυρίων ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης