Το ευρώ έσπασε για πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2014 το όριο των 1,25 δολαρίων σε καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι είναι πλέον πολύ πιο βέβαιος ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα προσεγγίσει τον στόχο της ΕΚΤ.

Το ευρώ, το οποίο κινούνταν ήπια πριν ξεκινήσει η συνέντευξη τύπου, αυξήθηκε κατά 1% έναντι του δολαρίου στα 1,2527 δολάρια.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Φρανκφούρτη μετά την συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Ντράγκι τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να είναι διατεθειμένη να επεκτείνει το μέγεθος ή το μήκος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, εάν οι οικονομικές προοπτικές γίνουν πιο δυσμενείς.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η έντονη κυκλική δυναμική» και τα πρόσφατα δεδομένα «ενισχύουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη μας ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει προς τον στόχο του πληθωρισμού κάτω ή κοντά στο 2%».

Ο Ντράγκι δήλωσε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα παρακολουθεί τη δύναμη του ευρώ λόγω της πρόσφατης μεταβλητότητας των συναλλαγματικών ισοτιμιών, αλλά δεν έθεσε σημαντικές ανησυχίες για το νόμισμα κατά τις εισαγωγικές του παρατηρήσεις.