Οι εξαγωγές iPhone της Apple στην Κίνα σημείωσαν πτώση άνω του 35% το Νοέμβριο, καταγράφοντας δεύτερη συνεχόμενη διψήφια πτώση, καθώς οι πωλήσεις του φθηνότερου iPhone 11 παρέμειναν νωθρές, σύμφωνα με την Credit Suisse, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι συνολικές εξαγωγές iPhone στην Κίνα κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου σημείωσαν πτώση κατά 7,4% σε ετήσια βάση, ανέφερε ο αναλυτής της Credit Suisse, Matthew Cabral, επικαλούμενος στοιχεία του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία σειρά των iPhone 11 έφτασε στα καταστήματα της Κίνας τον Σεπτέμβριο, και είχε μικρή ζήτηση σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδόσεις για τις οποίες οι εκατοντάδες λάτρεις είχαν στηθεί στις ουρές για ώρες.

Ο ίδιος αναλυτής σημειώνει επίσης ότι η Apple θα έχει ένα σκληρό έργο μπροστά της για τη διατήρηση των τιμών, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ θέσουν τελικά σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου τους δασμούς ύψους 15% σε κινεζικά αγαθά.

Η Apple έχει ζητήσει από τη διοίκηση του Τραμπ να άρει τους δασμούς στα ρολόγια της Apple που κατασκευάζονται στην Κίνα, καθώς και στα ανταλλακτικά των iPhone καθώς και σε άλλα καταναλωτικά προϊόντα. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι θα μελετήσει το αίτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης