«Το ΕΒΕΑ υποστηρίζει ενεργά την προσέγγιση και τη δικτύωση των επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας και Ουκρανίας, διατηρώντας εξαιρετικές σχέσεις τόσο με την ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα όσο και με το αντίστοιχο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουκρανίας».

Αυτό σημείωσε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνένακη Εφραίμογλου, στην εκδήλωση με θέμα την «Ανάπτυξη επιχειρηματικότητας μεταξύ Ουκρανίας, Ελλάδας και Κύπρου: επενδύσεις, κίνδυνοι και προβλέψεις», που διοργανώθηκε, πρόσφατα, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας και του MIM Business School για τους Ουκρανούς Έλληνες και Κύπριους επιχειρηματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, η κυρία Εφραίμογλου, μιλώντας για τον άμεσο σχεδιασμό νέων δράσεων, είπε ότι περιλαμβάνει τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής στην Ουκρανία και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας.

Η ίδια τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα, στην προώθηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ουκρανίας και ότι παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα ως προς τη διάρκεια του πολέμου υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων.

Η χώρα μας, όπως είπε η πρόεδρος, έχει δεσμευθεί να συμμετάσχει ενεργά, μαζί με διεθνείς οργανισμούς, συμμάχους και εταίρους, στη μεγάλη προσπάθεια για την ανοικοδόμηση και την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και την αποκατάσταση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Σε αυτό το εγχείρημα, μεταξύ άλλων, είναι απαραίτητη η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο μιας συντονισμένης στρατηγικής επενδύσεων και συμπράξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να συμμετέχουν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς: όπως είναι οι κατασκευές, η εφοδιαστική αλυσίδα, η ενέργεια, η ψηφιακή τεχνολογία, η υγεία κ.ά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης