Δυναμικό “παρών” της Πρέβεζας και της Κόνιτσας στην κορυφαία εμπορική Διεθνή έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου, έπειτα από 3 χρόνια αναβολών λόγω πανδημίας.

Για πρώτη φορά, στην ανανεωμένη και με νέα μορφή ως καθαρά εμπορική έκθεση συμμετείχαν περίπου 5.500 εκθέτες από 161 χώρες, ενώ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσοτέρων από 90.000 επαγγελματιών του τουρισμού από 180 χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις μέσω της εταιρείας της τουριστικού μάρκετινγκ CK Strategies, με τους σημαντικότερους Tour operators, Media και Travel Bloggers, αλλά και αεροπορικές εταιρείες για επέκταση των πτητικών τους προγραμμάτων.

Όπως τόνισε η DRV, η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση, η Ήπειρος είναι ανάμεσα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρατηρήθηκε έντονο τουριστικό ενδιαφέρον για την Πρέβεζα και Κόνιτσα από τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες να τις εντάξουν στο πρόγραμμα τους.

Στόχος παραμένει η ανάδειξη του αεροδρομίου Πρέβεζας – Ακτίου ως μέγιστο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής όπως επισήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Πρέβεζας κ. Αργυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Αεροδρόμιο Πρέβεζας – Ακτίου, το οποίο είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δυτικής Ελλάδας, έχει τεράστια ετήσια αύξηση κίνησης και διασύνδεση με πληθώρα ευρωπαϊκών προορισμών και το 2022 ήταν έτος ρεκόρ με 23,5% αύξηση επιβατών σε σχέση με το 2019, καθώς διακινήθηκαν 773.587 επιβάτες.

«Η γερμανική αγορά αποτελεί μια από τις βασικές τουριστικές αγορές του Δήμου. Ξέροντας ότι το τουριστικό προϊόν μας, με το εκπληκτικό φυσικό κάλλος, την εξαιρετική τοπική γαστρονομία και τον ασύγκριτο πολιτιστικό πλούτο, θα συναρπάσει τον Γερμανό επισκέπτη, έχουμε θέσει ως κύριο στόχο μας την καθιέρωση της Πρέβεζας στην τουριστική συνείδηση της Γερμανίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης