Το ενδιαφέρον της αγοράς εντοπίζεται αύριο στην ανακοίνωση των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών και, κυρίως, των ιταλικών, πλην ελληνικών, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί τον Μάιο.

Η άσκηση αντοχής σε ακραίες καταστάσεις την οποία πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμάται ότι θα αναδείξει τις επιπτώσεις που θα εχει στις ιταλικές, κυρίως, τράπεζες μία περαιτέρω επιδείνωση (άνοδος) των αποδόσεων των ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές, ύψους 12 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 2 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε οριακά στο 4,21% από 4,23% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,40% να διαμορφωθεί στο 3,81% από 3,85% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1408 δολ. απο το επίπεδο των 1,1312 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βραδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρνητικό το κλίμα για το δολάριο, μετά το δείκτη μεταποίησης ISM στις ΗΠΑ, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων έξι μηνών.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,150%%.

Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,197%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,258%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,318% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,368%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1393 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης