Την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα για τους αγρότες και συγκεκριμένα να «μην πληρώσουν αυτό το τέλος αναπροσαρμογής», να έχουν «μηδενικό ΦΠΑ για λιπάσματα και ζωοτροφές» και «να είναι αφορολόγητο το καύσιμο για τα τρακτέρ», εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του σήμερα στον ΑΝΤ1.

«Ξέρουμε ότι έχουμε πρόβλημα στη σίτιση των ανθρώπων, έχουμε τιμές των βασικών αγαθών που έχουν φτάσει στη στρατόσφαιρα. Οι γεωργοί μας, οι αγρότες μας κάνουν μπλόκα και ζητάνε να μην πληρώνουν το τέλος της αναπροσαρμογής για το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είναι ένα απίστευτο χαράτσι υπέρ κάποιων συγκεκριμένων εταιρειών που έχουν υπερκέρδη», σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης και διερωτήθηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κοιμηθεί το βράδυ με ήσυχη της συνείδησή του όταν οι εφοπλιστές έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο και οι αγρότες αυτή τη στιγμή για να βάλουν πετρέλαιο στο τρακτέρ για να καλλιεργήσουν το χωράφι πρέπει να πληρώσουν φόρο;».

«Πάρε ένα δελτίο για αφορολόγητο πετρέλαιο γι’ αυτήν την περίοδο. Κάντε το κ. Μητσοτάκη. Αυτό ούτε σοσιαλιστικό είναι, ούτε αριστερό, ούτε φιλελεύθερο, είναι απλή λογική», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε «λαϊκισμό», την επιδότηση των λογαριασμών της ΔΕΗ. «Τι έπρεπε να κάνει; Να καταργήσει το χρηματιστήριο ενέργειας. Αν ο κόσμος ήξερε πως προσδιορίζεται η τιμή του ρεύματος κάθε μέρα, θα ‘χε ξεσηκωθεί. Είναι ένα ψευτοχρηματιστήριο. Έχουμε τρείς ολιγάρχες, μαζί με τη ΔΕΗ που είναι κι αυτή ιδιωτική, που μεταξύ τους χτυπάνε την ελληνική αγορά”, είπε τονίζοντας ότι η κυβέρνηση “δεν επιδοτεί το λογαριασμό, τον ολιγάρχη επιδοτεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για την ακρίβεια, κάνεις ό,τι και σε μια πυρκαγιά: χτυπάς την εστία, όχι τις φλόγες. Η εστία εδώ είναι δύο πράγματα: η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, της ενέργειας, και το άλλο τα σουπερμάρκετ. Στην Ελλάδα έχουμε το μεγαλύτερο ολιγαρχικό σύμπλεγμα στην Ευρώπη.

Κάθε φορά που αυξάνεται το κόστος παραγωγής, θα δείτε ότι ο ρυθμός αύξησης των τιμών στα σουπερμάρκετ είναι πολύ μεγαλύτερος. Δουλεύουνε σαν καρτέλ. Μια σοβαρή επιτροπή ανταγωνισμού θα τους είχε κλείσει μέσα», πρόσθεσε, ενώ προειδοποίησε ότι «μετά τις επόμενες εκλογές δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να μην υποστεί τεράστιες πιέσεις από το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη και τις Βρυξέλλες για νέα μέτρα, για νέα λιτότητα».

«Γι’ αυτό κάποιοι από εμάς παραμένουμε το χώρο της πολιτικής παρά το γεγονός ότι δεν το θέλαμε στη ζωή μας. Επειδή αυτή η κρίση που ξεκίνησε το 2010 τελειωμό δεν έχει. Συνεχίζεται, χτυπάει πάντοτε τους πιο αδύναμους και ωφελεί όλο και περισσότερους κάποιους συγκεκριμένους ολιγάρχες που τρώνε με χρυσά κουτάλια από τις σάρκες μιας κοινωνίας και μιας οικονομίας σε αποσύνθεση», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης