21ο Banking Forum - Καταλύτης Τραπεζικών Επιχειρηματικών Εξελίξεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 21:38
21ο Banking Forum - Καταλύτης Τραπεζικών Επιχειρηματικών Εξελίξεων
Οι πληρωμές από μη τραπεζικούς οργανισμούς, το Bimodal IT, οι ψηφιακές τραπεζικές υπηρεσίες μετά τα capital controls, το νέο επιχειρηματικό μοντέλο του τραπεζικού καταστήματος και, τέλος, οι επιπτώσεις της τραπεζικής αργίας και των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων στα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν το 21ο Banking Forum. Ο ετήσιος αυτός θεσμός του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ, θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 10 & 11 Μαΐου, στο Athens Ledra Hotel.

Θέμα του Forum είναι «Ο μετασχηματισμός του επιχειρηματικού μοντέλου των τραπεζών σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και το νέο περιβάλλον ρύθμισης και εποπτείας τους στην ευρωζώνη».

Το Banking Forum πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), αποτελώντας κορυφαίο γεγονός τραπεζικής επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας, ενώ συμπληρώνει 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον τραπεζικό χώρο, με σημαντική συμβολή στην προαγωγή της τραπεζικής επιχειρηματικότητας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναζήτηση του επιχειρηματικού μοντέλου των τραπεζών σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ο προσδιορισμός του νέου περιβάλλοντος ρύθμισης και εποπτείας των τραπεζών στην ευρωζώνη, ο ρόλος της καινοτομίας στον τραπεζικό χώρο και οι προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, το Forum περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:
1. Πληρωμές από μη τραπεζικούς οργανισμούς (Payments from non Banks)
2: Panel Γενικών Διευθυντών - Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο καταστήματος (The New Branch Business Model)
3.: Ψηφιακές Τραπεζικές Υπηρεσίες μετά τα capital controls (Digital Banking Services in the post capital control era)
4.: Bimodal IT: Πώς να είναι ψηφιακά ευέλικτο στον Τραπεζικό χώρο (How to Be Digitally Agile in Banking)
5: Επιπτώσεις της τραπεζικής αργίας και των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στις μεταφορές κεφαλαίων στα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών

Η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα κλείσει με την ομιλία της προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Ομίλου της Εθνικής κ. Λούκας Κατσέλη, ενώ στο γεύμα της δεύτερης ημέρας θα μιλήσει ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής κ. Νίκος Βέττας.

Σχετικά με το ΕΙΠ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ ιδρύθηκε το 1985. Το Ινστιτούτο αποτελεί την κύρια συλλογική έκφραση και εκπροσώπηση όσων πιστεύουν στον κρίσιμο ρόλο της πληροφορικής και εργάζονται συστηματικά στην ανάπτυξη και εφαρμογή των τεχνολογιών πληροφορικής. Αποβλέπει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας του Μάνατζμεντ και των λειτουργιών του και στη βελτίωση της επιχειρηματικής πρακτικής με την ορθολογική εφαρμογή και χρήση των τεχνολογιών της πληροφορικής στις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 21:41