«Θα επενδύσουμε στη νεανική επιχειρηματικότητα και στην καινοτομία με συγκεκριμένες δράσεις για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στη χώρα μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της β’ φάσης της πρωτοβουλίας «Blue Prototype», που έλαβαν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής, το ΤΕΕ και το ΕΛΚΕΘΕ. 

Την βούληση της Περιφέρειας να επενδύσει στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, χαιρέτησαν και οι παριστάμενοι πρόεδροι του ΤΕΕ και του ΕΛΚΕΘΕ Γ. Στασινός και Σπύρος Μαυράκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Πατούλης διατύπωσε την πεποίθηση πως το επιχειρείν αποτελεί βασικό πυλώνα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση και την ανακοπή της διαρροής του επιστημονικού προσωπικού της χώρας. Στόχος της πρωτοβουλίας, είναι να ενδυναμωθούν νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, για να αποκτήσουν επιχειρηματική υπόσταση και να εξελιχθούν, έχοντας ως αγορά ολόκληρο τον πλανήτη. 

Οι δράσεις της β’ φάσης του προγράμματος εστιάζουν στη γαλάζια οικονομία. Οι διαγωνιζόμενοι που θα συμμετέχουν δωρεάν, ατομικά είτε σε ομάδες πέντε ατόμων, θα επιταχύνουν την κατάρτιση νέων ιδεών σχετικών με τη θαλάσσια οικονομία, και θα τις αναδείξουν εστιάζοντας σε θεματικές όπως η θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια, ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός, οι θαλάσσιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η θαλάσσια βιοτεχνολογία και επιτήρηση.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι οι ομάδες που θα διακριθούν θα έχουν την αμέριστη στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία θα συμβάλει στην προβολή των ιδεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία αφορά πιλοτική δράση που πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υπό την Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία. Κ.Ρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης