Απαισιόδοξος για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και κοινωνία το 2014, αλλά και λάβρος εναντίον πολιτικών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) Μιχάλης Ζορπίδης, μιλώντας χτες βράδυ στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα.

«Οι ενδείξεις που έχουμε για το 2014 δεν είναι οι καλύτερες» είπε ο Μιχ. Ζορπίδης και πρόσθεσε: «Οι επόμενοι μήνες φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολοι. Ρευστότητα δεν υπάρχει και, αντί οι χρηματοδοτήσεις να κατευθύνονται στην πραγματική οικονομία και στις ΜΜΕ, χρηματοδοτούνται αυτοί που δεν το δικαιούνται, διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε ότι δεν ξέρει τι λένε οι αριθμοί του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά στην πραγματική οικονομία «η κατάσταση είναι αμείλικτη».

Καυτηρίασε τη γενικότερη στάση των Ελλήνων πολιτικών: «Δεν είναι μόνο τα αρνητικά παραδείγματα συμπεριφοράς τύπου Τσοχατζόπουλου, Λιάπη ή Τομπούλογλου που δείχνουν ότι συχνά μας κυβερνούν εντελώς ακατάλληλα πρόσωπα. Είναι και ο τρόπος που προσεγγίζουν την κρίση όσοι βρίσκονται στα πράγματα».

Υποστήριξε ότι, ενώ όλοι γνωρίζουν εξαρχής πως «ο μεγάλος ασθενής είναι το Δημόσιο με το υπερβολικό μέγεθός του, για την κακή οργάνωσή του δεν κάνουν τίποτα» και «πεθαίνουν τον ιδιωτικό τομέα για να ζήσει ο δημόσιος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας αφήσει να αισιοδοξούμε. Η απουσία θετικής ψυχολογίας είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος» υπογράμμισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης