Αισιόδοξη έκθεση για την ελληνική οικονομία εξέδωσε ο οίκος Morgan Stanley. Όπως αναφέρει, τα στοιχεία της οικονομίας της Ελλάδας έχουν αρχίσει να γίνονται λιγότερο αρνητικά.

Θεωρεί, ωστόσο, ότι η πολιτική και κοινωνική αντίδραση στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ακολουθήσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει με την τρόικα αποτελεί τον σημαντικότερο κίνδυνο. Αναφέρει, επίσης, ότι μάλλον το ενδεχόμενο εκλογών θα αποφευχθεί, αλλά η ειδησεογραφία είναι αρνητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότερες δομικές ανισορροπίες της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται με ρυθμό υψηλότερο του αναμενόμενου και αυτή η διαδικασία θα συνεχίσει να ξεδιπλώνεται και θα φέρει την οικονομική σταθεροποίηση στο τέλος του έτους, ίσως και ανάπτυξη το 2014, αναφέρει ο διεθνής οίκος.

Προβλέπει ότι, αν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και εφόσον εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, τότε μια νέα παρέμβαση για «κούρεμα» χρέους μπορεί να συμβεί το 2014, σημειώνει.

Η Morgan Stanley επαναλαμβάνει το βασικό της σενάριο ότι το καλάθι των ελληνικών ομολόγων θα πιάσει τιμή 52,5 σεντς στο τέλος του έτους. Συμπληρώνει, ωστόσο, πως η πολιτική αβεβαιότητα έχει αυξηθεί και θα μπορούσε να παραμείνει υψηλή βραχυπρόθεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης