Η εβδομάδα ξεκινά με τη δυναμική αντίδραση των ιαπωνικών μετοχών, καθώς έπειτα από τρεις εβδομάδες σημαντικών απωλειών ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο σημείωσε άνοδο πάνω από 4,0%. Σε αυτήν την εξέλιξη συνετέλεσε η άνοδος 1,0% την οποία σημείωσε το ΑΕΠ πρώτου τριμήνου της χώρας. Και όλα αυτά, την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε παρουσίασε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για την ιαπωνική οικονομία, που ήταν κατώτερο των προσδοκιών.

Η άνοδος του Nikkei βοήθησε και το γιεν να κινηθεί εκ νέου πτωτικά, με την ισοτιμία δολαρίου/γιεν να αντιδρά σχεδόν 300 pips από την περιοχή των 95,00 γιεν. Η νέα ανοδική αντίδραση στην Ιαπωνία και η πτώση του γιεν ανοίγουν τον δρόμο σε μια νέα άνοδο για τον Dow Jones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα commodity currencies εξακολουθούν να δέχονται πιέσεις, με τον πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας, Key, να δηλώνει ότι το δολάριο Νέας Ζηλανδίας (NZD) παραμένει υπερτιμημένο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της CFTC, οι επενδυτές παραμένουν αγοραστές στο NZD, αν και πλέον σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με μερικές εβδομάδες πριν.

Όσον αφορά στο οικονομικό ημερολόγιο της ημέρας, η μοναδική ανακοίνωση που έχει κάποιο μικρό ενδιαφέρον είναι η επενδυτική εμπιστοσύνη Sentix για την Ευρωζώνη.

Πηγή: FXCM

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης