Η Βρετανίδα υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Άμπερ Ράντ δήλωσε πως η συμφωνία που συνήψε για το Brexit η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση και το ευνοϊκότερο δυνατό σχέδιο για την έξοδο από την ΕΕ, μολονότι παραδέχθηκε πως χρειάζεται και ένα Β’ Σχέδιο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις πολλοί βουλευτές προτίθενται να καταψηφίσουν τη συμφωνία της Μέι την επόμενη Τρίτη στο Κοινοβούλιο, βυθίζοντας την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα και αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, περιλαμβανομένου και ενός άτακτου Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η καλύτερη συμφωνία που έχουμε είναι αυτή που έχει δρομολογήσει η πρωθυπουργός. Υπάρχει μόνον ένα σχέδιο”, τόνισε η Ραντ, μιλώντας σήμερα στη ραδιοφωνία του BBC.

“Εάν δεν τα καταφέρει η Μέι μπορεί να συμβούν τα πάντα: να ψηφίσει ο λαός, η λύση του ‘Νορβηγία Συν’, κάθε εναλλακτική ενδέχεται να ισχύσει”, τόνισε η Ραντ, αναφερόμενη στην περίπτωση να αποτελέσει και η Βρετανία ένα άλλο είδους μοντέλο σύνδεσης με την ΕΕ—όπου χωρίς να είναι μέλος υπάρχει ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών, κεφαλαίων, υπηρεσιών και ανθρώπων μεταξύ αυτής και της Ευρωπαϊκής οικογένειας, όπως συμβαίνει σήμερα με τη Νορβηγία.

Πολλοί άλλοι βουλευτές, περιλαμβανομένων και μελών του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, έχουν ταχθεί υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ραντ υποστήριξε πως ακόμη και εάν η Μέι χάσει στην ψηφοφορία της Τρίτης θα πρέπει να παραμείνει στη θέση της πρωθυπουργού. “Δεν υπάρχει περίπτωση για αποχώρησή της”, διατράνωσε η υπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης