Σε μικρή αύξηση του ορίου εισοδήματος για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, προχώρησε το υπουργείο Απασχόλησης.

Έτσι, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το 2008, ξεκινά τη Δευτέρα 7 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 15/12/2008, στα περισσότερα ΚΕΠ της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες για τους γενικούς όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής παρέχονται τηλεφωνικά στους αριθμούς 1564 και 210 5210000, καθώς και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας www.oek.gr.

Παράλληλα θα αποσταλούν από τον Οργανισμό ενημερωτικές επιστολές, σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος, στους 100.000 παλαιούς δικαιούχους.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, επικεντρώνει την κριτική του στην αποκάλυψη της εξαπάτησης των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, που δανειοδοτούνται από τον ΟΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, τα άτοκα δάνεια που δικαιούνται οι οικογένειες αυξημένων αναγκών από τον ΟΕΚ, δίνονται με βάση την αντικειμενική τους αξία και όχι την εμπορική, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους δικαιούχους, με αποτέλεσμα να υπολείπεται σημαντικά της πραγματικής αξίας των ακινήτων.

Αυτό συνεπάγεται ότι, οι οικογένειες, που πραγματικά χρειάζεται να ενισχυθούν από την Πολιτεία, για να αποκτήσουν δική τους στέγη, δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά που υπάρχει με την εμπορική αξία των ακινήτων, με αποτέλεσμα, ένα μέτρο που, υποτίθεται θα ήταν εργαλείο για την ενίσχυσή τους, να ακυρώνεται στην πράξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης