Αύξηση 2,4% σημείωσε ο γενικός δείκτης απασχολουμένων ατόµων στο λιανικό εµπόριο της χώρας το δεύτερο τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Ειδικότερα, ο δείκτης της οµάδας καταστηµάτων ειδών διατροφής παρουσίασε αύξηση 3,4%, ενώ ο δείκτης της οµάδας καταστηµάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίµων κατέγραψε αύξηση 1%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός δείκτης, το β΄ τρίμηνο 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριµήνου 2015, παρουσίασε αύξηση 0,6%. Ειδικότερα, ο δείκτης της οµάδας καταστηµάτων ειδών διατροφής αυξήθηκε κατά 1,2%, ενώ ο δείκτης της οµάδας καταστηµάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίµων κατά 0,3%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι ανωτέρω δείκτες, διορθωμένοι ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων (π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κ.λπ.) παρουσιάζουν την ακόλουθη εξέλιξη:

Οι εποχικά διορθωµένοι δείκτες παρουσιάζουν τις ίδιες ετήσιες μεταβολές το β΄ τρίμηνο 2015 µε τους αντίστοιχους µη εποχικά διορθωµένους δείκτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σε μηνιαία βάση ο εποχικά διορθωµένος γενικός δείκτης κατέγραψε µείωση 0,1%. Ο δείκτης της οµάδας καταστηµάτων ειδών διατροφής παρουσίασε µείωση 0,1%, ενώ ο δείκτης της οµάδας καταστηµάτων ειδών εκτός διατροφής και καυσίµων αυξήθηκε κατά 0,2%.

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Αυξήθηκε η απασχόληση στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2015
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015, 12:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης