Αυξήθηκαν οι ιταλικές βιομηχανικές παραγγελίες

Αυξήθηκαν οι ιταλικές βιομηχανικές παραγγελίες
Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι ιταλικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Νοέμβριο, καθώς οι εγχώριες εταιρείες κατόρθωσαν να «αποτινάξουν» για λίγο από πάνω τους την πιστωτική κρίση.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 2,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Istat. Οι εγχώριες παραγγελίες σημείωσαν αύξηση 4,1% ενώ οι διεθνείς υποχώρησαν 0,4% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 3% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, δήλωσε η Istat, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία. Οι εγχώριες παραγγελίες ήταν και εδώ αυτές που ηγήθηκαν της ανόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 5,5% ενώ οι διεθνείς υποχώρησαν κατά 0,5%.

Οι ιταλικές βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,9% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, με το ίδιο ποσοστό τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διεθνείς παραγγελίες, πρόσθεσε η Istat, σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Τα στοιχεία κατέδειξαν ακόμη την επίδραση της λιτότητας, καθώς τα εισοδήματα των νοικοκυριών υποχωρούν και οι φόροι παραμένουν υψηλοί. Οι πωλήσεις κεφαλαιακών αγαθών αυξήθηκαν 3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν 0,4%, τόνισε η Istat.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014, 14:01