Σημαντική αύξηση παρουσίασαν οι ιταλικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Νοέμβριο, καθώς οι εγχώριες εταιρείες κατόρθωσαν να «αποτινάξουν» για λίγο από πάνω τους την πιστωτική κρίση.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 2,3% σε σχέση με τον Οκτώβριο, σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Istat. Οι εγχώριες παραγγελίες σημείωσαν αύξηση 4,1% ενώ οι διεθνείς υποχώρησαν 0,4% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 3% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους, δήλωσε η Istat, σύμφωνα με τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία. Οι εγχώριες παραγγελίες ήταν και εδώ αυτές που ηγήθηκαν της ανόδου, παρουσιάζοντας αύξηση 5,5% ενώ οι διεθνείς υποχώρησαν κατά 0,5%.

Οι ιταλικές βιομηχανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,9% τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο, με το ίδιο ποσοστό τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διεθνείς παραγγελίες, πρόσθεσε η Istat, σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Τα στοιχεία κατέδειξαν ακόμη την επίδραση της λιτότητας, καθώς τα εισοδήματα των νοικοκυριών υποχωρούν και οι φόροι παραμένουν υψηλοί. Οι πωλήσεις κεφαλαιακών αγαθών αυξήθηκαν 3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν 0,4%, τόνισε η Istat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης