Σε ανοδικούς ρυθμούς κινείται όλο το φάσμα της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα , λίγο πριν την εκπνοή της τουριστικής περιόδου δημιουργώντας νέα δεδομένα για τη νέα τουριστική χρονιά.

Την «απογείωση» του ελληνικού τουρισμού φανερώνουν τα πρόσφατα στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, όπου στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 10.33 εκατομμύρια αλλοδαποί επισκέπτες επέλεξαν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα 911.536 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι (αύξηση 9,67%), ιδιαίτερα σημαντικό νούμερο, στο οποίο δεν συνυπολογίζονται οι αφίξεις τουριστών, μέσω των οδικών αρτηριών αλλά και της θαλάσσιας οδού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κλάδος της ξενοδοχείας, που απορροφά και μεγαλύτερο μέρος των αφίξεων κινείται στις περισσότερες των περιπτώσεων με διψήφιο ποσοστά αυξήσεων στις διανυκτερεύσεις, όπως και στα έσοδα. Ενδεικτικό της δυναμικής με την οποία κινήθηκε εφέτος το τουριστικό ρεύμα το καλοκαίρι, είναι το γεγονός ότι ακόμα και στον προορισμό της Αθήνας τον Αύγουστο οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Αττικής σημείωσαν άνοδο 1,13%, όταν οι περισσότεροι προέβλεπαν καταβαράθρωση του προορισμού.

Τέλος τα πλέον πρόσφατα σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις τα πρόσφατα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, σημαντική αύξηση κατά 16,9% εμφάνισαν τον Ιούλιο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010 ενώ στο 7μηνο (Ιανουαρίου-Ιουλίου) η αύξηση φθάνει το 14,2%. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η θετική αυτή εξέλιξη κατά τον μήνα Ιούλιο οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 27 κατά 32,4% αλλά και στην αύξηση κατά 10,3% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 27.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης