Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη του 10% μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου στη διεθνή αγορά, ώστε να αυξηθούν οι τιμές.

Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν για το ενδεχόμενο της συνέχισης μείωσης των τιμών, καθώς άλλες χώρες που παράγουν πετρέλαιο μπορούν να καλύψουν τη μείωση της παραγωγής που συμφωνήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε χθες για την πρώτη μείωση των τιμών από το 2008, μετά την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας να αποσύρει την απαίτησή της για μείωση της παραγωγής πετρελαίου από το Ιράν.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, για τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, ενώ επιπρόσθετη περικοπή 0,6 εκατ. βαρελιών πετρελαίου ημερησίως θα γίνει από τις χώρες μη μέλη του Οργανισμού.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης, αυξήθηκαν κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 10% στα 51,92 δολάρια το βαρέλι, έναντι τιμής χαμηλότερης των 50 δολαρίων χθες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης