Η ζήτηση από χώρες εκτός Ευρωζώνης συνέβαλε στην αξιοσημείωτη αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Μάρτιο στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν μηνιαία αύξηση κατά 2,2% τον Μάρτιο. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για οριακή αύξηση της τάξεως του 0,5%. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, οι παραγγελίες μειώθηκαν 1,3%, προσαρμοσμένες με τον αριθμό εργάσιμων ημερών.

Οι παραγγελίες προς την εγχώρια αγορά κατέγραψαν αύξηση κατά 3,1% τον Μάρτιο έναντι του Φεβρουαρίου. Οι παραγγελίες προς άλλες χώρες ενισχύθηκαν κατά 3%, ενώ ειδικότερα οι παραγγελίες σε χώρες εκτός Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 4,8%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σε μηνιαία βάση ανάκαμψη της ζήτησης γερμανικών προϊόντων αποτυπώνεται στα θετικά τριμηνιαία αποτελέσματα που ανακοίνωσαν πολλές γερμανικές εταιρείες. Για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ήδη οι κολοσσοί της γερμανικής βιομηχανίας BMW AG, Volkswagen AG, Daimler AG έχουν ανακοινώσει υπερκάλυψη των στόχων τους.

Οι γερμανικές εταιρείες παρακολουθούν τη ζήτηση από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αναδυόμενες αγορές να ενισχύεται τους τελευταίους μήνες, περίοδο όξυνσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Στη Γερμανία η επιχειρηματική εμπιστοσύνη είχε ανακάμψει στα υψηλά εννέα μηνών τον περασμένο μήνα και η επενδυτική εμπιστοσύνη είχε ανακάμψει απρόβλεπτα στα υψηλά δύο ετών. Οι ρυθμοί ανάπτυξης στη Γερμανία εκτιμάται ότι θα επιβραδυνθούν στο 0,6% το τρέχον έτος μετά την ανάπτυξη κατά 3% το 2011, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης