Ενθαρρυντικά στοιχεία για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προκύπτουν για το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Διαχειριστή του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ).

Όπως συνέβη και το Δεκέμβριο του 2010, και αφού μεσολάβησε «σταθεροποίηση» της κατανάλωσης τον Ιανουάριο, η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας παρουσίασε τον περασμένο μήνα, μετά από δύο χρόνια συνεχούς πτώσης, αύξηση η οποία οφείλεται στη συνεχιζόμενη άνοδο της κατανάλωσης των μεγάλων βιομηχανιών. Η κατανάλωση ρεύματος από νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις παραμένει αντίθετα σε πτωτική τροχιά, ωστόσο το ποσοστό πτώσης σε σχέση με πέρυσι έχει μειωθεί στο επίπεδο του 0,15 % ενώ είχε φθάσει και σε διψήφια επίπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή η ζήτηση ρεύματος το Φεβρουάριο αυξήθηκε κατά 1,4 % σε σχέση με πέρυσι. Οι μεγάλες βιομηχανίες, που συνδέονται στο δίκτυο υψηλής τάσης, αύξησαν την κατανάλωση ρεύματος (δηλαδή και την παραγωγική τους δραστηριότητα αντίστοιχα) κατά 13,04 % ενώ οι λοιποί καταναλωτές τη μείωσαν κατά 0,15 %.

Αντίστοιχα:

-Τον Ιανουάριο η συνολική ζήτηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα μειώθηκε κατά 1,5 % (μεγάλες βιομηχανίες +12,81 %, λοιποί καταναλωτές -2,84 %)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Το Δεκέμβριο 2010 η ζήτηση αυξήθηκε κατά 0,11 % (βιομηχανίες +11,61 %, λοιποί -1,23 %).

Η κατανάλωση ρεύματος ως συνέπεια της κρίσης μειώνεται συνεχώς από τον Απρίλιο του 2009.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης