Την κατάργηση της δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, που θα ισχύσει από το 2013, επικαλείται ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, για την ανάγκη σταδιακής αύξησης των τιμολογίων του ρεύματος από το 2011.

Όπως εξήγησε, η επιβάρυνση της ΔΕΗ από την υποχρέωση αγοράς των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων, βάσει των σημερινών δεδομένων, κυμαίνεται στα 800 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζερβός δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο άμεσης απελευθέρωσης των τιμολογίων, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αν και όπως έσπευσε να διευκρινίσει, τέτοιο ζήτημα δεν έχει τεθεί στην επιχείρηση.

Πάντως, ο κ. Ζερβός υπογράμμισε ότι οι συστάσεις του ΔΝΤ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας περιλαμβάνουν και μειώσεις τιμών, γεγονός που αφορά προφανώς και στην ενέργεια, οπότε το παζλ γίνεται πιο σύνθετο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες με ιδιώτες στην παραγωγή, εν όψει και της λόγω κρίσης επιδείνωσης των συνθηκών χρηματοδότησης, απέκλεισε όμως τις συνεργασίες στην κατασκευή λιγνιτικών μονάδων, στις οποίες η ΔΕΗ έχει σημαντική τεχνογνωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος, τέλος, στην πρόσληψη 1.600 υπαλλήλων, που ξεκίνησε το 2007, ο κ Ζερβός ανακοίνωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2010.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης