Η παγκόσμια οικονομία καταβάλλει ήδη πολύ υψηλό κόστος, λόγω της αποτυχίας της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της ευρωζώνης. Αυτό ισχυρίζεται τουλάχιστον ο Αυστραλός Θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν, υπογραμμίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να πιεστούν για να επιλύσουν το πρόβλημα του χρέους πριν οι συνέπειές του γίνουν ολέθριες για την παγκόσμια οικονομία.

Ο κ. Σουάν έκανε τις επισημάνσεις του αυτές στο Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC) στη Χονολουλού, όπου συνήλθαν οι υπουργοί και υφυπουργοί των 21 χωρών – μελών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο επιδείνωσης της κρίσης στην ευρωζώνη και θεωρούν ότι πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να υποστηρίξουν την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο κ. Σουάν είπε επίσης ότι «τα γεγονότα στην Ευρώπη ενισχύουν τη σημασία της δραστηριοποίησης των χωρών του Φόρουμ για την υποστήριξη της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης».

«Πρέπει να θωρακίσουμε τις οικονομίες μας από τυχόν επιπτώσεις ιδιαίτερα λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα και την Ιταλία», πρόσθεσε ο Αυστραλός Θησαυροφύλακας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Χαβάη μεταβαίνει και η Αυστραλή πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, για τη σύνοδο των ηγετών των χωρών-μελών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού (APEC), η οποία θα έχει χωριστή συνάντηση και με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αυστραλία.

Οι δύο ηγέτες την επόμενη εβδομάδα, θα συναντηθούν και με την ευκαιρία της συνόδου της Ένωσης Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), που θα γίνει στο Μπαλί στις 17-19 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης