Νέα εμπόδια στην προσπάθεια να αλλάξει χέρια το ξενοδοχείο Athens Ledra και να ικανοποιηθούν οι πιστωτές της ιδιοκτήτριας εταιρείας έβαλε η ακύρωση του προγραμματισμένου πλειστηριασμού, τη Τετάρτη.

Η διαδικασία δεν υλοποιήθηκε λόγω εισβολής μελών του Eνιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) στο χώρο που θα διενεργούνταν ο πλειστηριασμός. Αν και δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό πότε αυτός θα επαναληφθεί, οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετάθεσή του τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει η αγορά να πραγματοποιηθεί ο προγραμματισμένος για σήμερα πλειστηριασμός του πολυτελούς ξενοδοχείου Athens Ledra, που έβαλε αιφνιδιαστικά “λουκέτο” στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Για το ξενοδοχείο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού και οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank για οφειλή, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, φέρεται να εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού, καθώς και από εγχώριο όμιλο που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη αγορά της ανάπτυξης ακίνητης περιουσίας.

Αν και δημοσιεύματα εμφάνιζαν ως ενδιαφερόμενο τον όμιλο Dimera, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αναμένεται να εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο όμιλος Dimera είχε εξετάζει προ ενός και πλέον έτους το ενδεχόμενο απόκτησης του Athens Ledra, όταν το τίμημα ήταν χαμηλότερο, ωστόσο αποφάσισε να προσανατολιστεί σε διαφορετικές επιλογές από τον ξενοδοχειακό “χάρτη” της Αττικής, στο πλαίσιο των σχεδίων επέκτασής του στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως το ξενοδοχείο είχε βγει και πριν από ένα χρόνο σε πλειστηριασμό, με τιμή εκκίνησης στα 41,1 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία τότε είχε αναβληθεί και η νέα τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό που έχει προγραμματιστεί για σήμερα (13/7) αναπροσαρμόστηκε σε 48 εκατ. ευρώ.

Η πρώην ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρείας ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. προ διμήνου είχε ανακοινώσει ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Athnes Ledra και έκτοτε ξεκίνησε η διαδικασία για την ικανοποίηση των πιστωτών. Όπως έχει αποκαλύψει το Capital. Gr., το Athnes Ledra συνοδεύεται από σημαντικά βάρη, ενώ απαιτούνται και σημαντικά κεφάλαια για τον εκσυγχρονισμό του, στοιχεία που θα “μετρήσουν” για την ολοκλήρωση ή μη του σημερινού πλειστηριασμού.

Εκτιμάται ότι μόνον οι συνολικές τραπεζικές οφειλές αγγίζουν τα 33 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν, μεταξύ άλλων, προσημείωσεις υπέρ τραπεζών που έχουν μετατραπεί σε υποθήκες, προσημείωση ευρώ 9,36 εκατ. ευρώ υπέρ Εθνικής Τράπεζας Επενδύσεων Βιομηχανικής Αναπτύξεως, υποθήκη 5 εκατ. ευρώ υπέρ της Τράπεζας Κύπρου με σημείωση εκχώρησης απαιτήσεως στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και αναγκαστικές κατασχέσεις υπέρ του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Αθηνών και τραπεζών κ.α.”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης