Αλλάζουν χέρια ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας

Αλλάζουν χέρια ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας
Νέες σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν το προσεχές χρονικό διάστημα στο κέντρο της Αθήνας, αναβαθμίζοντας τις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν, ενώ την ίδια στιγμή αλλάζουν ιδιοκτησία ιστορικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής.

Νέες σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν το προσεχές χρονικό διάστημα στο κέντρο της ΑθήναςΣτα τέλη του τρέχοντος μηνός ξεκινάει η επίσημη λειτουργία του ξενοδοχείου «Athens Tiare Hotel», στην πλατεία Ομονοίας, μιας ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων με δυναμικότητα 111 δωματίων, που λειτουργεί από την εταιρεία Mage Hotels and Resorts AE.

Τo κτήριο έχει ενοικιασθεί μακροχρόνια από την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών (Γηροκομείο). Όπως επισημαίνεται από τη διεύθυνση του νέου ξενοδοχείου, η πληρότητα στην έναρξη λειτουργίας του είναι 100%, χωρίς μάλιστα να έχει ξεκινήσει ακόμη η προβολή του μέσω διαδικτύου κ.λπ.

Στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων του ομίλου Electra Hotels & Resorts, του «Electra Metropolis». Τα έργα βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσής τους και το νέο ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 216 δωματίων, εκ των οποίων 19 θα είναι σουίτες και 18 οικογενειακά δωμάτια. Το κτήριο είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου αναβαθμίζεται ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε όλη την περιοχή.

Στους επόμενους μήνες, το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, ξεκινάει τη λειτουργία του το ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens», 5 αστέρων, που αποτελεί το πρώτο βήμα επέκτασης στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη του μεγαλύτερου στον κόσμο, ως προς τον αριθμό δωματίων, ξενοδοχειακού ομίλου Wyndham Hotel Group.

Το «Wyndham Grand Athens» βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου η Zeus International, υπεύθυνη για τη λειτουργία εννέα ξενοδοχείων στην ανατολική Ευρώπη, ολοκληρώνει την πλήρη ανακαίνιση του κτηρίου, ιδιοκτησίας Βιοχάλκο, που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το «Athens Imperial».

Το «Wyndham Grand Athens» θα είναι δυναμικότητας 273 δωματίων, ενώ μεταξύ άλλων θα διαθέτει χώρους για συνέδρια συνολικής έκτασης 2.500 τ.μ., με τη μεγάλη αίθουσα συσκέψεων να είναι δυναμικότητας 650 ατόμων, καθώς και roof garden 450 τ.μ., με πισίνα και πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα.

Το διεθνές χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Wyndham Hotel Group περιλαμβάνει σχεδόν 8.000 ξενοδοχεία και περίπου 679.100 δωμάτια, σε 73 χώρες, με 15 brand names ξενοδοχείων.

Παράλληλα, έως τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην Αpollo Investments Hold Co, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV.Σε πλήρη εξέλιξη είναι και η διαδικασία πώλησης του Hilton Aθηνών από την Alpha Bank.Ειδικότερα, οι όμιλοι που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές, προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση διαχείρισης που έχει υπογράψει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου με την Hilton, που έληγε στα τέλη του έτους, παρατάθηκε. To Hilton Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην πρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, 11:31