Αλεξιάδης: «Δεν θα μειώσουμε τις δαπάνες με μειώσεις μισθών και απολύσεις»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, 14:39
Αλεξιάδης: «Δεν θα μειώσουμε τις δαπάνες με μειώσεις μισθών και απολύσεις»
«Προχωρούμε σε μείωση των δημοσίων δαπανών, όχι όμως με μειώσεις μισθών και απολύσεις, ούτε με καταργήσεις υπηρεσιών» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για τον προϋπολογισμό.

«Θα σταματήσουμε την "άθλια" πρακτική να ενοικιάζονται κτήρια για εξυπηρετήσεις και να έχουμε άδεια καινούργια κτήρια» συνέχισε και προσέθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα κάνει μεγάλη μείωση δαπανών, εξοικονομώντας μεγάλα ποσά από τα ενοίκια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο κτήριο «Κεράνη» στη λεωφόρο Θηβών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, όπως το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

«Το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει για το συγκεκριμένο κτήριο το μηνιαίο ποσό των 220.000 ευρώ (2,62 εκατ. ετησίως), χωρίς να το χρησιμοποιεί» ανέφερε.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι από τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, χάνονται 15-20 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, ενώ σε ό,τι αφορά στη φορολογία των αγροτών σημείωσε ότι με την αύξηση συντελεστών του φόρου του αγροτικού εισοδήματος προστατεύονται οι αγρότες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και κατανέμονται δικαιότερα οι φόροι στο σύνολο των αγροτών.

Χαρακτήρισε «παραφιλολογία» τις αναφορές βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι υπήρξε μείωση των εσόδων και υποστήριξε ότι τα φορολογικά έσοδα το 2015 αυξήθηκαν ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 25% από 21% τα προηγούμενα χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015, 15:07