Άλμα 2,9% για το αργό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 01:27
Άλμα 2,9% για το αργό
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Πέμπτης το αργό, αντιδρώντας στις πιέσεις που το οδήγησαν νωρίτερα προς το επίπεδο των 31 δολ. το βαρέλι μετά την ανακοίνωση του υπουργού Πετρελαίου της Βενεζουέλας ότι θα συναντηθεί με τους ομολόγους του τον επόμενο μήνα σε μια νέα προσπάθεια να σταθεροποιήσουν τις τιμές.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου κέρδισε 92 cents ή 2,9% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 33,07 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το Brent κέρδισε 88 cents ή 2,6% τερματίζοντας στα 35,29 δολ. το βαρέλι, έχοντας διολισθήσει νωρίτερα μέχρι το χαμηλό των 33,29 δολ. στο ICE Futures του Λονδίνου.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Eulogio Del Pino ανακοίνωσε ότι Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Βενεζουέλα και Κατάρ έχουν συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν μια ευρεία συνάντηση στα μέσα Μαρτίου.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν πρόσφατα σε ένα σχέδιο για το πάγωμα της παραγωγής στα επίπεδα του Ιανουαρίου. Ωστόσο, άλλοι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί, όπως το Ιράν και το Ιράκ, έχουν αποφύγει να δεσμευτούν για τα επίπεδα της παραγωγής τους.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016, 01:27