Η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας η κυβέρνηση θα προχωρήσει πιθανότατα σε «μικρό» επιπρόσθετο δανεισμό για την κάλυψη των ελλειμμάτων, ενώ τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που είχε υποσχεθεί προεκλογικά θα εφαρμοστούν κυρίως το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα ξεπεράσει πιθανότατα το 10% του ΑΕΠ φέτος και ίσως χρειαστούν 3-4 χρόνια για να μειωθεί κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ που θέτει η ΕΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε, ότι δεν υπάρχει πρόθεση για τη δημιουργία «υπερτράπεζας», μέσω συγχώνευσης των κρατικά ελεγχόμενων ATEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου , για να διοχετεύσει ρευστότητα στην αγορά.

«Από την πλευρά του Δημοσίου δεν υπάρχει πρόθεση αυτή τη στιγμή να φτιάξουμε μια υπερτράπεζα», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονη φημολογία περί δημιουργίας ενός δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, μέσω του οποίου θα διοχετευόταν το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας ύψους 2,5-3 δισ. ευρώ – μια προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης