Στο πρόσφατο παρελθόν βρίσκεται το πρώτο σημαντικό γεγονός της εβδομάδας: η RBA (Τράπεζα της Αυστραλίας) διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 4,25%, όπως αναμενόταν. Η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας ήταν λίγο περισσότερο αποθαρρυντική από το αναμενόμενο, καθώς έγινε αναφορά σε ανησυχίες γύρω από την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Το δολάριο Αυστραλίας δέχθηκε πιέσεις μετά την απόφαση. Την ίδια στιγμή, η Κίνα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη μετά και από τα όχι και τόσο θετικά στοιχεία μεταποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σημαντικότερο πλήγμα κατά τις πρωινές ώρες δέχθηκε το δολάριο Νέας Ζηλανδίας, έχοντας διασπάσει προς τα κάτω μία ημέρα πριν από τη σημαντική στήριξη στο 0,8250 έναντι του δολαρίου. Στην Ελλάδα, η προσοχή στρέφεται στο αποτέλεσμα του PSI, εν αναμονή του οποίου μπορεί να ενισχυθεί η αβεβαιότητα στις αγορές.

Επίσης, οι επενδυτές, σύμφωνα με το πρωινό σχόλιο αγοράς της FXCM, αναμένουν εντός της εβδομάδας τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών RBNZ, BoE και ΕΚΤ για τα επιτόκια καθώς και τις νέες θέσεις απασχόλησης στις Η.Π.Α. την Παρασκευή.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης