Διαρκής είναι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και για να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο αυτό απαιτείται και η βοήθεια των πολιτών, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στην τελετή ανάληψης, σήμερα, των καθηκόντων του ειδικού γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε. από τον πρώην αντιεισαγγελέα Γιάννη Διώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός, στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή «έγκλημα» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην προσπάθειά της να την καταπολεμήσει.

Αναφερόμενος στον νέο ειδικό γραμματέα του Σ.Δ.Ο.Ε., ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για το τεράστιο έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δικαστικού λειτουργού και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Διώτης είπε ότι το Σ.Δ.Ο.Ε. θα είναι αμείλικτο με τους φοροφυγάδες, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και καθυστερήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο απελθών ειδικός γραμματέας του Σ.Δ.Ο.Ε. και νυν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων κατά το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τον κ. Καπελέρη, το 2010 βεβαιώθηκαν πρόστιμα ύψους 5 δισ. ευρώ και στόχος είναι να αυξηθούν εφέτος κατά 50% και να ανέλθουν σε 7,5 δισ. ευρώ. Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ ανέφερε, επίσης, ότι α΄ τετράμηνο εφέτος τα ποσά «τρέχουν» με θετικό πρόστιμο, ενώ τον Απρίλιο διπλασιάστηκαν σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης