Ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας άφησε σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Η προσαρμογή δε θα είναι κούρσα ταχύτητας αλλά μαραθώνιος. Θα περάσουμε ένα τρίμηνο συνεχούς παρακολούθησης και διακυμάνσεων των αγορών», πρόσθεσε ο υπουργός, δίνοντας σαφή εικόνα για τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες.
Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, για το οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τη Δευτέρα και την Τρίτη, τους ομολόγους του στο Εurogroup και το Ecofin, σημειώνει: «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι άρτιο, φιλόδοξο, θα έχει δυσκολίες και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε, αλλά και το πρόβλημα είναι μεγάλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυσκολίες υπάρχουν. Οι αλλαγές θα πετύχουν μόνο αν πείσουμε ότι τα μέτρα είναι δίκαια και πως οι θυσίες δε γίνονται τσάμπα», υπογραμμίζει ο υπουργός.

Ερωτηθείς σχετικά με την εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει: «Υπάρχουν δεκάδες επιδόματα και πρόσθετες αμοιβές, κάποια από αυτά χωρίς καμία λογική, αλλά και υπερβολικά υψηλά επιδόματα σε κάποιες κατηγορίες, που επίσης σε πολλές περιπτώσεις ορίζονται χωρίς καμία λογική». Επαναλαμβάνει δε ότι «το κονδύλι του προϋπολογισμού που αφορά επιδόματα θα μειωθεί κατά 10%».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, σημειώνοντας: «Αναμένω το τελικό πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συστήθηκε με δική μου απόφαση για την αποτύπωση της δημοσιονομικής κατάστασης και όλων των ζητημάτων γύρω από αυτό. Η έκθεση αυτή θα κατατεθεί στη Βουλή για ενημέρωση των βουλευτών και για συζήτηση και από εκεί και πέρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης