Ανάπτυξη στην Ελλάδα βλέπει το Bloomberg

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 19:46
Ανάπτυξη στην Ελλάδα βλέπει το Bloomberg
«H ελληνική οικονομία, πιθανότατα, αναπτύχθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια».

Αυτό προκύπτει από τον μέσο όρο επτά εκτιμήσεων που έγιναν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, εν όψει της ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων την ερχόμενη Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.

«Η επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει βγει από τη χειρότερη ύφεσή της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μπορεί να βοηθήσει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ακολουθήσει την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία στην έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα».

«Η επιτυχία του κ. Σαμαρά να θέσει υπό έλεγχο τα δημόσια οικονομικά μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης το 2012, τον έχει ενθαρρύνει να πιέσει για την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης στο τέλος του έτους», σημειώνει το Bloomberg.

«Η ανάκαμψη είναι εύθραυστη, αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Αντρέας Σόιερλε, οικονομολόγος της τράπεζας Dekabank στη Φραγκφούρτη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014, 19:50