Η ανάπτυξη της οικονομίας της Γαλλίας θα επιταχυνθεί την άνοιξη, έπειτα από τη στασιμότητα που εμφάνισε στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 και στο ξεκίνημα αυτού του έτους, όπως υποστήριξε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας,Christian Noyer.

«Έπειτα από μια περίοδο στασιμότητας της οικονομίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, και ενδεχομένως στο ξεκίνημα του φετινού έτους, αναμένουμε η δραστηριότητα να ενισχυθεί σταδιακά», δήλωσε στο περιθώριο συνεδρίου ο Noyer, που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε πως οι προβλέψεις πως η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε ύφεση που ξεκίνησε από το τελευταίο τρίμηνο του 2011, δεν αντικατοπτρίζουν μια αξιόπιστη εικόνα.

Όπως αναφέρει το capital,σε έκθεσή της τον περασμένο μήνα, η στατιστική υπηρεσία της χώρας, Insee, επεσήμανε πως τόσο η Γαλλία όσο και η Ευρωζώνη θα περιέλθουν σε μια σύντομη ύφεση με συρρίκνωση 0,2% και 0,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2011 και το πρώτο τρίμηνο του 2012 αντίστοιχα, και θα επιστρέψουν σε ανάπτυξη 0,1% στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης