Αναπτυξιακά μέτρα ζητεί η τρόικα από την Ιρλανδία

Αναπτυξιακά μέτρα ζητεί η τρόικα από την Ιρλανδία
Ικανοποιημένη από την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής ανάκαμψης στην Ιρλανδία δήλωσε σήμερα η τρόικα, ωστόσο ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει νέα μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης.

Στην έκτη έκθεση που συνέταξαν οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ και της ΕΕ επισημαίνεται πως η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας, έναντι του οποίου το Δουβλίνο έχει συμφωνηθεί να λάβει συνολική βοήθεια 85 δισ. ευρώ, «παρουσιάζει στοιχεία εδραίωσης».

Η τρόικα τονίζει πάντως πως «η ιρλανδική οικονομία έχει μπροστά της σήμερα πολυάριθμες προκλήσεις» και θα πρέπει να «εξετάσει τα μέτρα, που θα βοηθήσουν ώστε να ξαναμπεί η οικονομία της σε αναπτυξιακή τροχιά». Χαιρετίζει, μάλιστα, τη συγκρότηση από την ιρλανδική κυβέρνηση «ομάδας εργασίας», αποστολή της οποίας θα είναι η εξέταση τέτοιων μέτρων.

«Στόχος είναι με διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, να μεγιστοποιηθούν η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία της οικονομίας της Ιρλανδίας», παρατηρεί η τρόικα στην έκθεσή της. Για φέτος, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 0,5% στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012, 18:02