Αναβαθμίζεται ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014, 20:31
Αναβαθμίζεται ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας
Σε σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο τροφίμων μετεξελίσσεται ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (παλαιά «Λαχαναγορά).

Ο Οργανισμός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, κατάφερε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στην κερδοφορία αποφέροντας έσοδα για το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη, να δημιουργήσει, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, την Αγορά του Καταναλωτή, προσφέροντας φθηνότερες τιμές και να εφαρμόσει ανταγωνιστικότερο πλαίσιο στην χονδρεμπορία τροφίμων.

Όπως εξήγησε, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο ΟΚΑΑ αποτελεί πρότυπο ανταποδοτικότητας για τις δημόσιες εταιρείες κάτι που οφείλεται στο νέο μοντέλο δημόσιου μάνατζμεντ, που εφαρμόζει η διοίκηση.

Την επόμενη περίοδο, εκτός από τα μεγάλα ιδιωτικά έργα ΣΔΙΤ, που πρόκειται να αναπτυχθούν στην Κεντρική Αγορά Αθηνών και η επέκταση του της Αγοράς του Καταναλωτή με ακομη 12 καταστήματα, δρομολογούνται η αλλαγή του Κανονιστικού πλαισίου στο ιχθυεμπόριο, η μετατροπή των περιφερειακών ιχθυόσκαλων σε μικτά παραγωγικά πάρκα τροφίμων αλλά και η συνέχιση της επιστροφής κεφαλαίων στον μέτοχο, που δεν είναι άλλος, απο το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014, 20:31